Meer halen uit je website? Doe de gratis seo check!

Terug naar Alles over Sonneveld & Wiegersma Bericht schrijven
Bericht 40 t/m 59 van 119
Naam Han de Jong
Datum 04-09-2009 14:28:44

Ik ben als vrijwilliger betrokken bij het Filmmuseum in het Vondelpark. We doen daar een projekt over de rechten van alle nederlandse films en in die zin ben ik op zoek naar het adres van Hans van der Woude in Amsterdam, die een aantal decors heeft gemaakt voor nederlandse films. Hans was getrouwd met Friso Wiegersma en is/was betrokken bij Purper. Kan anders iemand aan hans vragen of hij met mij kontakt kan opnemen via mijn telefoon 06-40037084.
Hartelijk dank,
Han de Jong.

Naam Nienke
Datum 24-08-2009 17:28:36

Rond 1960 trad Wim Sonneveld op in Groningen als prof. Higgens in My Fair Lady. Ik was achttien jaar en zat op de HBS. In de middagpauze maakte ik een kleine wandeling. Plotseling realiseerde ik mij dat Wim Sonneveld mij over het trottoir tegemoet kwam. Ik moet met open mond naar hem gestaard hebben. Ik vergeet het nooit meer, met een enorme zwaai/buiging nam hij de pet/hoedje voor mij af. Het enige dat ik me kan herinneren dat ik enorm gebloosd heb. Het is nog steeds een dierbare herinnering. Ik was en blijf fan van hem.

Reactie van mark

Leuke herinnering!

Naam Raquel
Datum 17-07-2009 21:17:24

Halo

Weet iemand mischien waar ik het nummer

Ik zou je het liefst in een doosje willen doen...
kan vinden? het nummer is oorspronkelijk van donald jones maar is een keer gecoverd door wim sonneveld.

Dankje

Reactie van mark

Weet je dat zeker? Het is mij geheel onbekend (althans van Sonneveld)

Naam han van wel
Datum 16-07-2009 14:59:29

ik zoek de tekst van "De tuinder te Amstelveen" door Sonneveld zelf geschreven.

Naam Martijn de Rijk
Datum 09-07-2009 17:28:59

Hallo,

Kan iemand mij helpen aan de bladmuziek van de nummers "Josefien" en "Deze vrouw"?
Bij voorbaat dank.

Martijn de Rijk

Naam Marcelle
Datum 18-06-2009 14:10:01

Heb een degelijke partituur gevonden van ons dorp. Waarvoor dank

Naam Hans Komen
Datum 18-03-2009 18:26:17

Hele interessante en boeiende site.

De laatste regel van het lied "Gerrit" van Wim Sonneveld moet echter luiden:
"Een hele man is beter dan alleen een kop".

In de gepubliceerde tekst is "hele" jammer genoeg weggevallen!

Groet,

Hans Komen

Reactie van mark

Verbeterd!

Naam Art Unlimited
Datum 28-01-2009 15:03:12

Goedemiddag,

Wellicht is het interessant te vermelden op je site dat er enkele reproducties van schilderijen van Friso Wiegersma op postkaart te koop zijn via Homepage .

De kaarten zijn te vinden onder artist: wiegersma. Tevens hebben wij twee foto's van fotograaf Gerry Hurkmans van Wiegersma in de coulissen en in zijn atelier. Deze kaarten zijn te vinden onder artist: Hurkmans.

Tevens biedt Art Unlimited een verjaardagskalender met daarin de werken van Wiegersma aan. Ook is onze maandplanner uit 2007 nog beschikbaar. Hoewel de oorspronkelijke functie van deze maandplanner na verloop van tijd verloren is gegaan, zijn de werken die in mini-posterformaat zijn afgedrukt even mooi.

Vriendelijke groet,

Art Unlimited

Naam Maurits de Roo
Datum 26-01-2009 10:02:50

Mark, veel dank voor de tekst! Je hebt me er erg blij mee gemaakt!

hartelijke groet
Maurits

Naam maurits de roo
Datum 21-01-2009 09:41:51

Dag Mark,

Op de CD-box van Wim Sonneveld staat op CD-nr.7 het prachtig melancholische liedje 'Ein Zug fährt vorüber'. Weet jij of ik die tekst ergens kan terugvinden?
Dank voor je reactie.

Reactie van mark

Hij staat inmiddels bij de teksten!

Naam Herman
Datum 13-01-2009 14:34:21

Bedankt voor de bladmuzek van Het Dorp!!

Naam filip tekelenburg
Datum 28-12-2008 10:06:57

ik vind het liedje Gerrit het leukste...

Naam Karl-Dan Sorensen
Datum 23-09-2008 11:58:05

I sang in a Cabaret in Copenhagen, in 1951 with a Dutch singer/comedian, Wim Sonnenveld. I assume that there is only one Wim Sonnenveld in the Netherlands, and I have recently found a recording with songs sung by him, in Dutch. If someone, who knows English, would like to talk about this man,I would be glad to hear from you.
Of course, I would very much like these songs translated into English;the names of several of them are:"Margotche","Tea Room Tango" and "Anna Marie."

Reactie van mark

Nadat ik hem schreef dat bijv. Tearoom tango pas veel later geschreven is dan 1951, heb ik niets meer van deze man vernomen .

Naam Mark
Datum 10-09-2008 17:35:14

Al vaker hebben mensen mij gevraagd of er een nummer van Wim Sonneveld bestaat, dat over Krimpen aan de Lek gaat. Ze bedoelen dan NIET het lied "een zwoele nacht aan Krimpen aan de IJssel"
Eindelijk ontdekt dat er een nummer bestaat van Henk Elsink uit 1970.
De hoofdpersoon maakt een treinreis van Krimen aan de Lek naar Hong Kong, met moeizame overstappen in Amsterdam, Berlijn, Moskou en Istanbul. In Hong Kong aangekokmen, wil hij al spoedig weer naar huis.
- Hij ging naar het station en zei
- heeft u een enkele reis Krimpen voor mij?
- Zei die Chinese man aan het loket
- met op zijn hoofd een spoorwegpet
- Neem mij niet kwalijk dat ik check
- Naal Klimpen aan den IJssel of naal Klimpen aan de Lek

Naam Sam Verhoeven
Datum 31-08-2008 12:01:11

Beste,
Mijn ouders waren deze zomer op vakantie in de Provence in het Zuiden van Frankrijk. Omdat ik al heel lang grote fan ben van het werk en leven van Sonneveld bezochten we in Vence 'La Cassamata'. We vonden het adres, we waren op de goeie weg, maar eens daar aangekomen bleek dat de huizen in die buurt in Vence nogal goed afgeschermd liggen door bomen en omheiningen.
Is er iemand die enig idee heeft of "La Cassamata" nog bestaat, of het nog in handen is van de erven Sonneveld, of is het huis al lang geleden verkocht?

Reactie van mark

Dat is lang geleden al verkocht.

Naam Henk van Gelder
Datum 05-08-2008 16:22:26

Beste Mark de Vries,
Geen bericht, maar een vraag. Omdat ik bezig ben een biografie over Leen Jongewaard te schrijven, stuitte ik uiteraard ook op jouw Leen-biografie. Daarin staat dat Leen als jongen enige tijd in weeshuis in Leiden heeft gezeten. Dat feit ben ik nergens anders tegengekomen. Heb je nog enig idee wat de bron is geweest van die mededeling?
Met vriendelijke groet
Henk van Gelder

Reactie van mark

Daarvoor zou ik mijn Jongewaard archief door moeten spitten, hetgeen enige tijd kan vergen!

Naam Arend Kornelis
Datum 04-07-2008 22:11:12

Opgegroeid met Sonneveld alhoewel een groot deel van zijn carriere ook voor mijn geboorte was. Als je de cd-box van Sonneveld afluistert was hij in die tijd naast cabaretier/entertainer nog een behoorlijke populaire artiest in een tijd dat de hitparade's nog niet echt waren begonnen op de radio. Als je alle hitjes bij elkaar telt kun je 'm voor Nederland bijna vergelijken met artiesten als Elvis en The Beatles qua omvang van zijn oeuvre. Vele teksten zijn nu nog van toepassing en hebben bijna niets ingeboet. Gelukkig zijn er mensen zoals jij die hem de aandacht geeft die hij heden ten dage nog verdient.

Arend

Reactie van mark

dank je wel!

Naam Desirée de Bruin
Datum 12-04-2008 15:37:30

Beste mensen van Purper, mijn man en ik hebben genoten van jullie optreden in Carré op 7 april. Ook Rop en Jon, jullie zijn super!
De introductie van Gerrie van der Kleij aan het eind van de show schoot ons echter in het verkeerde keelgat. Op de derde rij gezeten hadden wij een'zeer goed' uitzicht op Gerrie van der Kleij. Hoe goed zij er ook uitziet voor haar leeftijd, het is niet echt smaakvol om een dame van die leeftijd in turnpakje en dunne panties voor je neus te zien dansen. Purper, op een bepaalde leeftijd hoef je je niet meer te verkopen met blote benen en weinig aan de verbeelding overlatende kledingstukken. Jullie zijn mét kleren aan ook superleuk. Hou het stijlvol alsjeblieft!

Naam m,de rooij
Datum 11-04-2008 09:43:36

Ik en mijn kleindochter Saskia zijn op 7 April naar jullie voorstelling in Carre geweest maar in vergelijking met eerdere voorstellingenviel deze een beetje tegen Frans Mulder was fantasties(onze favoriet)wij hopen dat het volgend jaar weer een goede voorstelling wordt dan zijn we er zeker weer bij.Groetje Miep en Saskia

Naam janneke
Datum 30-03-2008 16:33:00

Hallo Purperleden,

Heb jullie DVD van Purper 100. Geniet daar erg van. Wil nu graag van jullie weten of er ook een DVD komt van de show waar jullie nu mee optreden. Van de week in het theater gezien en heb er erg van genoten.

Alvast bedankt.

Vorige klachten - adverteren - gratis gastenboek Volgende